Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

5 Μυστικά Για Φθηνά Αεροπορικά Εισητήρια

Τα σχέδια για ταξίδια και εξορμήσεις πλέον συσφίγγονται από τα λουριά της κρίσης περισσότερο από ποτέ, καθιστώντας τις οικονομικές διακοπές ευρέως δημοφιλείς. Παρ’ όλα αυτά όμως, τέτοια ταξίδια δεν είναι εφικτά αν πληρώνετε ογκώδη χρηματικά ποσά για αεροπορικά εισιτήρια. Επιπλέον, αν δεν ξέρετε πού να ψάξετε, η εύρεση φτηνών και οικονομικών πτήσεων μπορεί να αποβεί μεγάλη ταλαιπωρία. «Για τις αεροπορικές εταιρείες, σκοπός τους είναι να σας κάνουν να πληρώσετε το μέγιστο που προτίθεστε να πληρώσετε, κάτι που είναι αντίθετο με τις επιθυμίες και το συμφέρον των πελατών», αναφέρει ο Joe Brancatelli, εκδότης του ταξιδιωτικού ιστολογίου JoeSentMe.com. Σε μια και μόνο πτήση, προσθέτει, μπορεί να υπάρχουν ακόμα και περισσότερες από μια ντουζίνα διαφορετικές κατηγορίες τιμολόγησης. «Σε ένα αεροπλάνο 150 θέσεων, μπορεί να υπάρχουν ακόμα και 50 διαφορετικές τιμές», αναφέρει.

#1 -  Κλείστε τα αεροπορικά εισιτήρια σας έξι εβδομάδες πριν. 


Οι επιβάτες πληρώνουν το χαμηλότερο ποσό, συγκεκριμένα 6 τοις εκατό κάτω από την τιμή του κατά μέσου όρου εισιτηρίου, αν το αγοράσουν έξι εβδομάδες πριν από την πτήση τους, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Airlines Reporting Corporation. Αφότου σύλλεξε δεδομένα από κάθε Αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες έκλειναν τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια 42 μέρες πριν.

#2 - Ψάξτε για πρωινές προσφορές. 


Οι αεροπορικές εταιρείες στο σύνολό τους προσφέρουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων με μειωμένο εισιτήριο τις βραδινές ώρες, γι’ αυτό ο κ. Brankatelli μας συμβουλεύει να κλείνουμε θέσεις το πρωί, στο ξεκίνημα της ημέρας, έτσι ώστε να προλάβουμε τις προσφορές αυτές. «Αυτά τα εισιτήρια μπορεί να πουληθούν αργότερα στη διάρκεια της ημέρας», τονίζει. Το πρωί είναι αυτή η χρονική στιγμή που θα δείτε τις περισσότερες προσφορές να είναι διαθέσιμες, αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δημοσιεύουν μειωμένα εισιτήρια και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν το άρθρο μου σας βοήθησε να βρείτε φθηνότερα εισητήρια, κάντε ένα share!

#3 - Η καλύτερη ώρα για αγορά: Τρίτες στις 3 μ.μ. 


Αν ξυπνήσατε νωρίς το πρωί ψάχνοντας μάταια για διαθέσιμες εκπτώσεις στα εισιτήρια του προορισμού σας, μια μελέτη από το Farecompare.com αναφέρει ότι η καλύτερη ώρα για να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια, είτε αυτά προορίζονται για ταξίδια εσωτερικού είτε εξωτερικού, είναι 3 μ.μ. και ημέρα Τρίτη. Ωστόσο, ο George Hobia, ιδρυτής του AirfareWatchdog.com, υποστηρίζει ότι οι καλύτερες προσφορές ποικίλουν συχνά, οπότε δεν υπάρχει μόνο μια συγκεκριμένη καλύτερη ώρα ή ημέρα της εβδομάδας για να προβείτε σε αγορά.

Διαβάστε περισσότερα σε ένα ελληνικό άρθρο εδώ:
http://www.findairtickets.eu/ftinoteres-imeres-kaliteri-ora-ftina-aeroporika-eisitiria.html


#4 - Η φτηνότερη ημέρα για να πετάξετε: Τετάρτη. 


Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Farecompare.com, η φτηνότερη ημέρα για να πετάξετε με πτήσεις εσωτερικού είναι η Τετάρτη. "Η ημέρα με τις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις είναι πιο πιθανό να διαθέτει φτηνότερα εισιτήρια, καθώς η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία στην προσπάθειά της να γεμίσει τις κενές θέσεις αυτές, αναγκάζεται στη διάθεση περισσότερων θέσεων στη χαμηλότερη τιμή έτσι ώστε να ισορροπήσει την προσφορά με τη ζήτηση και να γεμίσει τα κενά."

Άλλες ημέρες χαμηλού κόστους είναι η Τρίτη και το Σάββατο, σύμφωνα πάντα με το Farecompare (η Παρασκευή και η Κυριακή είναι οι πιο ακριβές μέρες για να ταξιδέψετε αεροπορικώς).

#5 - Πετάξτε νωρίς το πρωί. 


Η φτηνότερη πτήση είναι συνήθως η πρώτη πτήση της ημέρας. «Ναι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξυπνήσετε από τις 4 τα ξημερώματα», αναφέρει ο Rick Seaney, επικεφαλής του Farecompare.com. Οι αμέσως επόμενες πιο φτηνές ώρες πτήσεων είναι κατά τη διάρκεια ή μετά το μεσημέρι, ή κατά τη διάρκεια του βραδινού φαγητού. «Φυσικά, η απολύτως φτηνότερη ώρα για να πετάξετε είναι τα ξημερώματα, υπομένοντας το πρωινό ξύπνημα και τα κόκκινα, αγουροξυπνημένα μάτια», συμπληρώνει.

Κάντε ένα share!


Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας στο blog μου. Πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη μου δημοσίευση και ομολογώ ότι δεν έχω ανεβάσει αρκετό υλικό. Επέστρεψα με μεγάλη διάθεση όμως και θα φροντίσω να παρουσιάζω ενδιαφέρον υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν θεωρείτε ότι το άρθρο μου ήταν ενδιαφέρον, θα κάνετε ένα share ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

2 σχόλια:

  1. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς ένα site σύγκρισης αεροπορικών εισιτηρίων όπως π.χ. http://www.travelkiki.com ή http://www.skyscanner.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συμβουλή που λέει να αγοράσουμε εισιτήρια την Τρίτη, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, είναι αστικός μύθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή